(Jedno)hubky: Hipsteři zničí všechno - i víno Hipsteři zničí úplně všechno, postěžoval si můj známý obchodník s vínem a sommeliér. Ne, neřešili jsme všudypřítomné kyselé kafe, protože... 29. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení
Nové Vallmo zkouší štěstí na starém místě Rozhoduje lokalita, lokalita a zase lokalita, zní známé klišé realitního byznysu. A totéž platí v gastronomii. Jsou místa, která prostě fungují,... 29. 5. 2020 ▪ 3 min. čtení
Vzpomeň si na koronáč a plať Restaurační karanténa je konečně za námi, byť některé restaurace už nikdy neotevřou. A jiné otevřou jinde a jinak. Stejně jako koronavirus lidi... 22. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení
Bůček s melounem? Pecka! Vypečený bok z mladého selete ještě ladí s jarem, ale šťavnatý vodní meloun již vítá léto. Překvapivá kombinace surovin ve svěžím sezonním... 22. 5. 2020 ▪ 3 min. čtení
Bříško za syrova Hovězí tatarák je klasika. Většinou jej děláme ze svíčkové, ale skvělý je také z bříška. Respektive ze spodní části pupku zvané flank. Je... 7. 5. 2020 ▪ 3 min. čtení
(Jedno)hubky: Přijde konec gastrofašismu? Hradčanská restaurace Kuchyň, spadající do úspěšného impéria Ambiente, se stala jednou z prvních a taky nejznámějších obětí koronaviru −... 7. 5. 2020 ▪ 2 min. čtení
(Jedno)hubky: Tučné časy za "koronáče" Koronavirová karanténa sice zavřela restaurace i vinotéky, "nezavřela" ale náš domácí apetýt. Zaprvé se rychle ukázalo, že home office... 24. 4. 2020 ▪ 2 min. čtení
Těstovinová ouška v barvách jara Jsou rychle hotové, populární a skvělé, ne každý si však troufá na domácí přípravu. Těstoviny, to je čirá radost. Zvlášť ty čerstvé. Přitom není... 24. 4. 2020 ▪ 3 min. čtení
Jak se dobře najíst z televize Když restaurace v březnu uzavřel koronavirus, vyřešily to některé aspoň "krizovým" okénkem s jídlem. I tak pandemie všechny gastronomické... 9. 4. 2020 ▪ 2 min. čtení
Velikonoční pečínka Slavnostní oběd by měl stát za to, ať už si dopřejete kuře, králíka nebo třeba kůzle. Jehněčí kotleta je ovšem královnou jarních mas. Šťavnatá,... 9. 4. 2020 ▪ 4 min. čtení
Kynutá pilulka dobré nálady S vanilkovým krémem, se šodó, nebo "opilé"? Poctivé dukátové buchtičky vám určitě zvednou náladu. Milují je dospělí i děti, jejich výroba má... 27. 3. 2020 ▪ 3 min. čtení
MeatEater je fakt maso! Věděl jsem, že to Daniele Govoni myslí vážně, když mi před časem řekl, že chce v Praze otevřít nejlepší "steakárnu". Zaprvé o masu něco ví, je... 13. 3. 2020 ▪ 3 min. čtení
Cesta do El Camina stojí za to Konec loňského roku patřil na pražských Vinohradech španělské gastronomii. Na náměstí Jiřího z Poděbrad otevřel malý tapas bar Gilda, zatímco... 28. 2. 2020 ▪ 3 min. čtení
(Jedno)hubky: Když steak, tak jedině z Polska! Za novou pražskou restaurací MeatEater stojí evropský šampion v barbecue Daniele Govoni. A jeho podnik fakt stojí za to, tedy jestli se ještě... 28. 2. 2020 ▪ 1 min. čtení
Velký kouř nad Holešovicemi Měl bych začít litovat, že jsem se nedávno odstěhoval z pražských Holešovic. Když jsme se sem před osmi roky přistěhovali, vládly tady díky... 16. 2. 2020 ▪ 4 min. čtení
(Jedno)hubky: Soumrak TV kuchařů Zdá se, že po "velkém" světě gastronomie se éra TV šéfkuchařů nachýlila také v Česku. Snad jen na Barrandově dál "drží" Jiří Babica s Jaroslavem... 14. 2. 2020 ▪ 2 min. čtení
Gilda z Vinohrad není žádná nová chlebíčkárna, ale pravý španělský tapas bar v Praze Podnik Kogo býval jednou z nejpopulárnějších pražských "italských" restaurací, i když ji nevlastní Italové. U mořských plodů a vína se tady... 25. 1. 2020 ▪ 4 min. čtení
(Jedno)hubky: U stolu s Finem i Britem Po delší době jsem zase vkročil do několika kamenných knihkupectví a nestačil se divit. Snad každý, kdo kdy prošel médii, dnes "píše" kuchařky.... 24. 1. 2020 ▪ 1 min. čtení
Dish je maso. Oblíbená "burgrárna" otevřela druhou pobočku, která se zaměřuje i na steaky a barbecue Každý gurmán zná "fineburgerové" bistro Dish sídlící v Římské ulici na pražských Vinohradech. Řečeno lyricky s komunisty, bylo před časem... 10. 1. 2020 ▪ 4 min. čtení
Samoobsluha: V uhlíkových stopách Nevěřte všem předpovědím, co nového nás v gastronomii určitě čeká v novém roce. V tom minulém nás měly zachvátit robotizované restaurace a bary,... 10. 1. 2020 ▪ 2 min. čtení