Hipsteři zničí úplně všechno, postěžoval si můj známý obchodník s vínem a sommeliér. Ne, neřešili jsme všudypřítomné kyselé kafe, protože přinejmenším v jeho bývalé mateřské restauraci nikdy nedělali žádnou hipsteřinu. Bavili jsme se o víně a o tom, jak se i přední vinařství v Bordeaux začala přizpůsobovat tomu, že hipsteři často sice za víno a jídlo utrácejí horentní sumy, většinou ale nechtějí čekat, až jim doma ve sklepě za dvacet let vyzraje Chateau Margaux, protože stejně většinou bydlí v městském činžáku, kde se jim do sklepa vejde maximálně koloběžka. I poslední ročníky top vín proto chutnají nápadně "přátelštěji", když mají díky výrobnímu procesu potlačené tradiční třísloviny. Brzy možná budeme pít taky Chateau Pétrus ze stále populárnější a ekologičtější plechovky.
TIP
Prodejen s italskými delikatesami je Praha dávno plná. Jestli ale přece jen chcete něco trochu jiného, pak běžte do holešovické tržnice, konkrétně haly číslo 22. U malého nenápadného stánku jménem Chuť Sicílie tu kromě různých bio sýrů, uzenin, ovoce a zeleniny koupíte i delikátní a čerstvě nakrájenou krkovičku z černého sicilského prasete. To žije v Nebrodských horách, po nichž se mu i říká, a chutná podobně jako nejšťavnatější maso z plemene mangalica s divočákem dohoromady. (www.chutsicilie.cz)
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist