Nevěřte všem předpovědím, co nového nás v gastronomii určitě čeká v novém roce. V tom minulém nás měly zachvátit robotizované restaurace a bary, ale upřímně, kdy jste nějaký robopodnik navštívili naposledy? (McDonald's se nepočítá.) Letos nás má pro změnu zachvátit západoafrické jídlo, což je… Většina z nás ani neví, jaké země v západní Africe leží, natož co tam jedí − pokud něco.
Dobrý rok ale určitě nečeká nás, masožrouty. Když totiž bezmasé varianty všech svých výborných burgerů nově nabízí i smíchovský Bejzment, praotec všech "fajnových burgráren", bude nejspíš fakt zle. Oslavte proto nový rok poctivým masem, dokud je ještě čas.
Na to pro vás mám dokonce i menší radu. Evropský šampion v barbecue a machr přes steaky, Ital Daniele Govoni, v Praze v lednu otvírá restauraci s lyrickým názvem MeatEater, což jistě nemusím překládat. Govoni navíc jde i proti módě lokálnosti, takže steaky bude klidně dělat z finského hovězího Sashi, protože je podle něj prostě nejlepší. Greta Thunbergová by z jeho masové ani uhlíkové stopy jistě neměla radost, my gurmáni ale můžeme slavit. A po jídle určitě zasadíme strom!
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist