Budí ve vás představa kuřecího plátku s broskví a sýrem vzpomínky na kulinární hity komunistické restaurační éry? Máte už dost masových špízů s ananasem? A přesto vás spojení masa a ovoce vlastně docela baví? Pak si zkuste recept z nově otevřené restaurace Stará kovárna v pražském Paláci Akropolis.
Vodní meloun se tu snoubí s obzvláště šťavnatým masem, k němuž bychom si tradičně dopřáli spíš knedlo a zelo, a pokrm má překvapivý šmrnc, protože obsahuje vše, co má mít: je svěží a čerstvý, masový a zároveň křupavý, slaný i nasládlý, s hezkým dotykem citrusové nakyslosti. Kdo má rád pikantní říz, může navíc přidat chilli papričku. Meloun svou strukturou a typickou chutí už jen dotahuje vše k dokonalosti.
A že je bůček vrah štíhlé linie? Dejte si menší porci a zapomeňte.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.