Po delší době jsem zase vkročil do několika kamenných knihkupectví a nestačil se divit. Snad každý, kdo kdy prošel médii, dnes "píše" kuchařky. Cítil jsem se samozřejmě zahanbený: už několik let píšu o gastronomii − a pořád nic!
I když: v haldách všeho toho braku, co sepisují ženy i muži z televize a internetu, jsem našel jednu výbornou knížku. Skutečně ji napsal známý švédský šéfkuchař Tommy Myllymäki, jmenuje se prostě Maso, na přebalu má fantastický steak a uvnitř najdete tolik skvělých receptů na všechny druhy masa, že je nezná ani Jiřina Bohdalová.
Paul Day, britský řezník a majitel pražské michelinské restaurace Sansho, ve svém řeznictví kousek od Tančícího domu v zimě otevře dnes tak populární chef's table. Nečekejte ovšem žádnou tlačenku. Zatímco mě Paul Day prováděl místností, kde bude sám "šéfkuchařsky" kouzlit s vlastními surovinami, vyprávěl mi, jak celý měsíc dával dohromady pouze recept na perfektní kuře.
A jak znám tohohle svérázného perfekcionistu, jehož jsem zažil při degustaci javorových sirupů, budou stát za to i ostatní recepty.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist