Po delší době jsem zase vkročil do několika kamenných knihkupectví a nestačil se divit. Snad každý, kdo kdy prošel médii, dnes "píše" kuchařky. Cítil jsem se samozřejmě zahanbený: už několik let píšu o gastronomii − a pořád nic!

I když: v haldách všeho toho braku, co sepisují ženy i muži z televize a internetu, jsem našel jednu výbornou knížku. Skutečně ji napsal známý švédský šéfkuchař Tommy Myllymäki, jmenuje se prostě Maso, na přebalu má fantastický steak a uvnitř najdete tolik skvělých receptů na všechny druhy masa, že je nezná ani Jiřina Bohdalová.

Paul Day, britský řezník a majitel pražské michelinské restaurace Sansho, ve svém řeznictví kousek od Tančícího domu v zimě otevře dnes tak populární chef's table. Nečekejte ovšem žádnou tlačenku. Zatímco mě Paul Day prováděl místností, kde bude sám "šéfkuchařsky" kouzlit s vlastními surovinami, vyprávěl mi, jak celý měsíc dával dohromady pouze recept na perfektní kuře.

A jak znám tohohle svérázného perfekcionistu, jehož jsem zažil při degustaci javorových sirupů, budou stát za to i ostatní recepty.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist