Zdá se, že po "velkém" světě gastronomie se éra TV šéfkuchařů nachýlila také v Česku. Snad jen na Barrandově dál "drží" Jiří Babica s Jaroslavem Sapíkem, to je ovšem stejně specifický žánr jako celá televize Jaromíra Soukupa. A že nejspíš bylo na čase, nakonec žádný mejdan netrvá věčně (Zdeněk Pohlreich se sice vrací na Primu, už ale nevaří, jen vyváří zašlou slávu). TV šéfkuchaři totiž nějak zapomněli, že jsou "jen" kuchaři, a začali si za veřejné rozdávání radosti říkat víc než zpěváci. Nejen můj známý, spolupořádající slavnosti chřestu, mi nedávno řekl, že si naše hlavní nedávná TV šéfkuchařská hvězda klidně řekla za vystoupení u plotny 150 tisíc korun, což je tedy fakt chřest za všechny prachy!
David Böhm sice nedávno prodal Medité, vyhlášený tapas bar v Mariánských Lázních, ale jako kompenzaci všem gurmánům otevřel na přelomu roku tapas bar na pražských Vinohradech. Jmenuje se El Camino, a přestože v něm částečně poznáte menu Medité, jde jinak o nový podnik. Nadšenec do španělské gastronomie si dlouho stěžoval, že Mariánské Lázně ničí "balíčková zdravotní turistika", která nepustí jediné euro mimo velké hotely, a teď se proto chce rozmáchnout v Praze. Zkuste určitě grilovanou chobotnici s šafránovým aioli.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist