Za novou pražskou restaurací MeatEater stojí evropský šampion v barbecue Daniele Govoni. A jeho podnik fakt stojí za to, tedy jestli se ještě nebojíte jíst maso. Ochutnal jsem v MeatEateru skvělý tatarák s koriandrem, husí foie gras terinu s pistácií i několik steaků. Nic ale netrumflo fantasticky křehký a šťavnatý rib eye. "Je z Polska," zaskočil mě Govoni. Tohle hovězí před pár lety vyhrálo mezinárodní soutěž machrů přes steaky a je jen dalším smutným důkazem, že nejhorší jedovaté blafy, co si dovážíme z Polska, nejsou ve skutečnosti tak úplně "z Polska": bývají tam jen "vyrobené" pro bratry Čechy, kteří tak milují slevy.

Z pražského Bistra Kaprova je nově "menší sestra" holešovického SaSaZu jménem Hanzu. A i když mě konec dobrého italského bistra mrzí, není důvod ke smutku. Kuchyni Hanzu vede bývalý zástupce šéfkuchaře, tedy sous chef SaSaZu Robbert van de Berg, a jak jsem pochopil nejen z jeho vynikajících asijských mini tacos, plněných tortil, bude Hanzu důstojnou náhradou za Bistro Kaprova. Jen se místo italského vína připravte na japonské pivo.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist