Uprostřed Prahy, na dohled přeplněných kancelářských komplexů zastavuje dodávka. Už z dálky přitahuje pozornost výraznou barvou. Z jedné strany zaparkovaného auta se během pár minut stane výdejní pult a auto začíná fungovat jako malá kuchyň na kolech. Jak se před ním střídají lidé, syčí tu pánve a voní tu čerstvě připravený oběd pro jednoho z hladovějících lidí z "ofisů".

Za ceny fastfoodu, ale kvalitou někde jinde. To je myšlenka, díky které se z food trucků, kuchyní na kolečkách, stal jeden z velkých trendů současné gastronomie. Zatímco Prahou zatím objíždějí pravidelně jen dva (další se prý chystají), v amerických velkoměstech během oběda na podobných místech postávají v řadě. A (nejen) Američané je milují.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se