Navzdory svému věhlasu působí Joël Robuchon na první pohled velmi civilně. Identitu nevysokého muže v rondonu s límečkem a v barvách trikolory prozrazuje až jeho typický široký úsměv a také viditelná úcta, kterou mu prokazují všichni kolem. Robuchon si získal uznání svých hostů i kolegů nebývalou kombinací respektu k ingrediencím a schopnosti je dokonale upravit.

Je pozoruhodným zážitkem ochutnat od něj jídlo stavěné na jeho oblíbené surovině, jíž jsou lanýže. Intenzivní chuť této vzácné houby dokáže Robuchon zkrotit, jako by jedním mávnutím proutku svedl rozvodněný horský potok do koryta. Síla chuti i vůně lanýžů zůstávají, jejich hrany nejsou obroušeny, výsledné aroma je subtilní, a proto krásné.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se