Tenhle článek vznikl, když jsem měla hlad. Když mám hlad, myslím na Londýn. Město, které mě před mnoha lety naučilo jíst. A to jsem původně chtěla psát o prezidentské volbě nebo budoucnosti nás, klasických médií. Prezidentskou volbu přenechám jiným. A o budoucnosti nás staromódních novinářů napíšu příště. Jen podotýkám, že je nečekaně růžová. Takže nevěřte těm apokalyptickým zprávám, které občas vycházejí v médiích (může za ně obvyklý novinářský sklon k masochismu).
Ale teď zpátky do Londýna. Možná se tam zrovna nechystáte. Ale měli byste. Letenky jsou levné, prší střídmě, to město přetéká nápady, kreativitou a zdravou touhou po úspěchu. Každá návštěva určitě o několik let oddálí pocit pracovního vyhoření. A pokud máte hlad jako já, nikde jinde se tak dobře nenajíte. Takže pro dnešní den nabízím turistického průvodce po městě, do kterého se stěhují ti nejlepší z nejlepších, aby získali nesmrtelnou slávu, a to platí i o gastronomických talentech.
Prosím, než se v Londýně vydáte do muzea čokoládových lentilek M&M’s (podle tašek, se kterými potkáváte turisty v Londýně na ulici, láká víc než British Museum), zkuste dát šanci mému seznamu.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.