Kdo si filtrovanou kávu pamatuje jako nápoj, který se tak dlouho ohříval na plotýnce překapávače, až se dopracoval k chuti i konzistenci dehtu, toho to možná překvapí. Ale když si chce kávový gurmet vychutnat všechny nuance opravdu výběrové kávy, zvolí právě filtrovanou. A podle situace a osobních preferencí k tomu přiřadí některý ze způsobů, jak kávu filtrovanou připravit.
Podle baristy Zdeňka Smrčky z projektu Piccolo neexistuje! je to předsudek, který zavírá dveře k trochu jiné kávě: „Vztah mezi espressem a filtrovanou kávou se dá přirovnat ke vztahu brandy a vína. U espressa si vychutnám rychlý a koncentrovaný zážitek, mělo by se vypít rychle, na dva hlty, filtrované kávy jsou o vychutnávání si šálku. Mám ji spojenou s oddychem, relaxem.“
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.