Jdou espresso a mléko dobře dohromady? I když pravověrní milovníci kávy budou říkat, že přidat mléko do kávy je hřích, zvlášť když připraveno z dobré suroviny, průměrný český kavárenský povaleč s nimi nesouhlasí. Popularita cappuccina v českých kavárnách o tom vypovídá mnohé.
I cappuccino ale má své zákonitosti. Ta první je základní. Ať už se v cestě za dobře udělaným nápojem, který kombinuje kávu s mlékem, pustíme kterýmkoli směrem, základ bude vždy stejný. Tím základem je espresso, patřičně doplněné a ozdobené mlékem a mléčnou pěnou. Podívejme se teď na dvě z nich – na espresso machiato a už zmíněné populární cappuccino.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.