Odrůda banánů Plantain je důležitou potravinou ve východní a střední Africe a v některých částech Asie, kde je lidé znali a jedli nejspíš už v 6. století před naším letopočtem.  

Jde o větší banány s tužší slupkou, které se používají jen na vaření. Dokud se velké množství škrobu tepelnou úpravou nepřemění v cukr, nejsou totiž chuťově příliš lákavé.

Jedlé banány plantain jsou nejdříve zelené, postupně žloutnou, pak mají černé skvrny a zcela zralé jsou úplně černé. Zelené, nezralé banány plantain mají škrobovou, bramborovou chuť. Mohou se nakrájet na kolečka a smažit jako křupavé chipsy.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Související články