Cornichon francouzsky znamená okurka, my ale pod tímto pojmem rozumíme hlavně malinké nakládané okurčičky. Jsou poněkud odlišné od větších sladkokyselých okurek, které se nakládají u nás. Jde sice o stejný druh okurek, ale plody se sklízejí dříve, než stačí dorůst. Obvykle jsou menší než malíček, tedy menší než pět centimetrů.

Ve Francii nakládají nejraději odrůdy okurek "Vert Petit de Paris“ a „Cornichon Amelioré de Bourgogne“. Pro přípravu domácích nakládaných okurčiček používají kvalitní vinný ocet, šalotka, cibule, celý pepř, případně česnek a bylinky. Tu správnou chuť získají přibližně po dvou měsících a někdy bývají opravdu hodně kyselé.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se