Proč se sýru, který se tradičně vyrábí nedaleko řeky Piavy v italském regionu Veneto, říká opilý? Protože mladý sýr se při výrobě doslova nechá nasáknout vínem a poté se před zráním zabalí do rozdrcených slupek z vinných hroznů. Sýr zrající ve víně a vinných hroznech má v Itálii dlouhou tradici, která patrně pramení z dob, kdy bylo málo oleje a nebyl zrovna levný.
Vyrábí se od září do listopadu, a to ze sýrů Latteria, Asiago, Montasio, Marsure nebo Fagagna. Ve všech případech jde o sýr z plnotučného kravského mléka, který zraje od šesti do dvaceti čtyř měsíců.
Ještě na vás čeká 70 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.