Na trhu s pivem panuje tvrdá konkurence. Ve snaze udržet vysokou kvalitu a spokojenost zákazníků sahají dnes pivovary i po výsledcích špičkové vědy. Zajímá je například rozklad látek v pivu čili jeho stárnutí, které začíná už v okamžiku stočení nápoje do obalů. Ve spolupráci s pivovarem New Belgium Brewing Company sledoval tým amerických chemiků vedený Jessicou Prenniovou z Colorado State University chemické změny v pivu stočeném buď do plechovek, nebo do skleněných lahví. Pivo uchovávali půl roku při pokojové teplotě, což považovali za běžné skladovací podmínky tohoto nápoje. Vždy po dvou týdnech část lahví a plechovek otevřeli a pivo analyzovali. Výsledky měření zveřejnili ve vědeckém časopise ACS Food Science and Technology.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.