Stejně jako všude ve světě se i v Dánsku snaží pivovary zvýšit odbyt své produkce výrobou nealkoholických piv. Průzkumy mezi spotřebiteli ale ukázaly, že dvě třetiny Dánů nevypily za poslední rok jediné pivní nealko a každý čtvrtý má výhrady k jeho chuti. Připadá jim málo výrazná. Nyní ale situaci může změnit zbrusu nová pivovarnická technologie.
„Je to revoluce ve výrobě nealkoholického piva,“ tvrdí Sotirios Kamparis z univerzity v Kodani. „Nealkoholické pivo postrádá chmelové aroma,“ vysvětluje biolog. „Když z piva odstraníte alkohol, například tím, že ho zahřejete, zničíte aroma, které získalo z chmele. Také další způsoby produkce nealkoholického piva potlačením tvorby alkoholu mají za následek slabší aroma, protože alkohol je nezbytný pro přechod aromatických látek z chmele do piva.“
Ještě na vás čeká 60 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.