Restaurace Per Te.
Foto: Per Te
Restaurace Per Te se inspiruje gastronomií různých středomořských oblastí. Ke dvěma favoritům mezi předkrmy patří studená pečená paprika a carpaccio z chobotnice. Restaurace nabízí i slavnou pastu di Gragnano, ručně vyráběné těstoviny s 500 let dlouhou tradicí.
Z nabídky

Carpaccio z chobotnice

- 225 korun

Mezzi paccheri z Gragnana s kalamáry, tygřími krevetami a cherry rajčátky

- 225 korun

Grilovaná chobotnice s cherry rajčátky a rukolou

- 350 korun

Tip

Každý by měl ochutnat slavný balkánský bílý dort z pečených žloutků.

Lehčí alternativou pro horké dny je citronová zmrzlina.

V zajímavém prostoru na rohu Korunní ulice se vystřídalo několik podniků, ale až Per Te dokázal spojit příjemný a útulný interiér s pestrou kulinární nabídkou, která má nejen vysokou kvalitu, ale také pověstný jižanský šmrnc.

Per Te znamená "Pro Tebe" a právě s tímto mottem otevřela své brány již před třemi lety tato sympatická vinohradská mediteránská restaurace.

K poctivému kuchařskému řemeslu totiž přidává také příjemný a profesionální servis, protože majitel podniku je většinu času "na place", což je znát na první pohled.

Šéfkuchař se při tvorbě menu inspiruje v různých středomořských oblastech, hlavní roli však hraje balkánská a italská kuchyně.

A rovněž výhradně čerstvé suroviny, od sezonních produktů, jako je chřest či lišky, po čerstvé ryby a plody moře.

Studená pečená paprika

Z bohaté nabídky předkrmů máme dva favority. Tím prvním je šťavnatá pečená paprika, podávaná studená s olivovým olejem, pálivým česnekem a balkánským sýrem. Příjemně osvěžující jídlo do letních veder. Stejně jako carpaccio z chobotnice s lahodným a křehkým masem, které se snad nikdy nepřejí. Alespoň ne v této podobě. A zajímavé jsou také mušle sv. Jakuba připravené na másle a šafránu, opět velmi jemné a delikátní variace.

Do Per Te se chodí především na ryby, které jsou vystavené na ledu u vchodu do restaurace. Šéfkuchař rád pracuje s kambalou, oblíbená je pražma či mořský vlk, které jsou připravené jednoduše na grilu. Asi největším hitem podniku je znamenitá grilovaná chobotnice s cherry rajčátky a rukolou. Uvnitř krásně měkká, na povrchu příjemně křupavá. Perfektní úprava.

Pasta s 500 let dlouhou tradicí

Šéfkuchař boduje také s pečeným masem, především jehněčí podávané s drobnými brambůrky grenaille na rozmarýnu je skvostné. Maso je šťavnaté a přitom se rozpadá na jazyku.

Samotnou kategorií je pasta, ať už čerstvě připravená, třeba tagliatelle s hříbky, nebo slavná pasta di Gragnano, tedy ručně vyráběné těstoviny z malé vesničky nedaleko Neapole, které se stejným způsobem připravují už déle než 500 let.

Doporučit můžeme například povedenou verzi s tygřími krevetami a kalamáry, stejně jako mísu grilovaných ryb, kalamárů, krevet a kousků chobotnice, která váží přes kilogram a je určena pro dva. V Per Te zaujme také netradiční polední menu, třeba řecký salát s pečenou paprikou či špíz se šťouchanými brambory. V suterénu restaurace jsou velké prostory vhodné pro nejrůznější oslavy či večírky, samotná restaurace má dvě místnosti, z nichž jedna je kuřácká a druhá nekuřácká.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 50 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.