Šéfkuchař restaurace Le Terroir, která se léta objevovala v michelinských doporučeních, Jan Punčochář bude šéfkuchařem nové restaurace Grand Cru Restaurant & Bar v centru Prahy. Restaurace bude oficiálně otevřena 1. října.

Šéfkuchař tak přehodnotil svůj nedávný úmysl přijmout nabídku ze zahraničí.

Punčochář před časem médiím řekl, že restauraci Le Terroir, jejímž spolumajitelem byl, končí nájemní smlouva, kterou se rozhodl neprodloužit. Navíc prý dostal zajímavou nabídku ze zahraničí. Kvůli své nedávno narozené dceři a nabídce od Grand Cru, se ale rozhodl zůstat v Česku. 

"Chtěl jsem pracovat někde, kde bude skvělé víno a kde mi dají volnou ruku v kuchyni. Obojí jsem našel v Grand Cru. Spojení baru a restaurace mě hodně baví," řekl serveru Lidovky.cz.

V nové restauraci se bude podávat mezinárodní kuchyně Punčocháře a jeho týmu. "Žádná specializace, a tudíž žádné omezení. Budeme zkrátka vařit to, co nás bude bavit," uvedl šéfkuchař.

Restaurace Le Terroir, v níž Punčochář vařil deset let, několikrát získala michelinské ocenění Bib Gourmand neboli "dobré jídlo za přijatelné ceny".

Sám Punčochář loni skončil na třetím místě v anketě Zlatý kuchař. Vítězem byl Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise a druhý byl Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron. Žebříček v anketě sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist