Michelinskou hvězdu obhájily pražské restaurace Alcron a La Degustation Boheme Bourgeoise. O ocenění kvalitní restaurace s jídlem za rozumnou cenu (Bib Gourmand) přišla restaurace La Terroir. Divinis, Aureole, SaSaZu, Aromi a Sansho, které toto ocenění získaly loni, si jej podržely i v letošním průvodci.
"Musím říct, že jsem skoro dvě noci nespal. Čekal jsem, jak to dopadne," připustil zástupce šéfkuchaře Alcronu Pavel Býček. Jeho šéf Roman Paulus se zprávu dozvěděl patrně až na zasněžených svazích Alp. Stejně jako šéfkuchař La Degustation Oldřich Sahajdák tráví tento týden na dovolené.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.