Tip

Pěna z čerstvého sýra s jahodami v balsamiku či belgická čokoláda v křupavém perníku s lesním ovocem bodují mezi dezerty. 

Z nabídky

Grilovaný halibut s šafránovou omáčkou a rizotem z císařské rýže         455 korun

Mušle svatého Jakuba na pestrém salátu s tomatovým concassé    255 korun

Telecí kýta připravená v medu a citrónu, glazovaný fenykl a bramborové pyré   325 korun

Blue Wagon oslaví na podzim druhé narozeniny a za tu dobu si již vytvořil poměrně stálou klientelu, která oceňuje nejen příjemnou lokaci nedaleko náměstí Míru, ale především komorní prostředí s příjemnou obsluhou a skvělou prací kuchyně.

Zkušený šéfkuchař Martin Janoušek vaří ze základních surovin, nepoužívá žádné polotovary ani nejrůznější zrychlující a zlepšující přípravky, díky čemuž na hosty čekají poctivě připravená jídla z kvalitních potravin.

Menu se obměňuje každé tři měsíce podle ročního období, ale některé suroviny, jako je výtečná zvěřina, jsou na lístku zařazeny téměř stále, a třeba medailonky z jelení svíčkové s kávovým demi glace a parmezánovou polentou patří k největším hitům podniku.

Omáčka z medu a citronu

Kuchaři pečou každý den tři druhy domácího chleba a také připravují speciální jídla pro denní nabídku, která je vždy dopoledne po otevření vypsaná na tabuli. Šéfkuchař navíc velmi rád pracuje s čerstvými rybami a plody moře.

Mezi předkrmy hosté najdou jak výbornou chobotnici v kombinaci s krevetami a svěžím, perfektně dochuceným zeleninovým salátem, tak lahodné mušle svatého Jakuba, působivě podávané v lasturách a opět doprovázené skvěle dochuceným listovým salátem.

Stejně tak bodují výtečně připravené ryby, ať už je to grilovaný halibut s šafránovou omáčkou, který je ozdoben jedlými květy, či mořský ďas s bazalkovým pyré.

A potěší i vzorná prezentace zvěřiny a ostatního masa. Již zmíněné měkké a šťavnaté medailonky z jelení svíčkové jsou chuťově naprosto dokonalé, potěšila i křehká bažantí prsíčka na červeném víně s liškami, která bodovala jak lahodnou chutí masa, tak výborně zvládnutou kombinací příloh na talíři.

Největší překvapení večera ovšem přinesla výtečná telecí kýta servírovaná s jemnou omáčkou z medu a citronu a s glazovaným fenyklem. Jídlo jako stvořené pro fajnšmekry.

Filozof mezi vinaři

K dekoraci interiéru je použita celá řada prvků s vinařskou tematikou, od map slavných francouzských apelací přes vystavené prázdné lahve až po dřevěné šuplíky s korkovými špunty. A také vinná karta dokazuje, že s kvalitním vínem to tu myslí opravdu vážně. Ostatně v restauraci probíhají pravidelně degustace vín z vybraných vinařských oblastí a v nabídce hosté najdou spoustu krásných vín především z menších a rodinných vinařství.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se