Restaurace Blue Wagon
Foto: Blue Wagon
Relativně nová, komorně laděná restaurace umístěná v klidné části Vinohrad nabízí ideální kombinaci moderního prostředí, perfektní vinné karty a mistrovského kuchařského umění. Výjimečnost podniku ocenil také Michelin, který ho zařadil na seznam míst doporučených k návštěvě.
Tip

Pěna z čerstvého sýra s jahodami v balsamiku či belgická čokoláda v křupavém perníku s lesním ovocem bodují mezi dezerty. 

Z nabídky

Grilovaný halibut s šafránovou omáčkou a rizotem z císařské rýže         455 korun

Mušle svatého Jakuba na pestrém salátu s tomatovým concassé    255 korun

Telecí kýta připravená v medu a citrónu, glazovaný fenykl a bramborové pyré   325 korun

Blue Wagon oslaví na podzim druhé narozeniny a za tu dobu si již vytvořil poměrně stálou klientelu, která oceňuje nejen příjemnou lokaci nedaleko náměstí Míru, ale především komorní prostředí s příjemnou obsluhou a skvělou prací kuchyně.

Zkušený šéfkuchař Martin Janoušek vaří ze základních surovin, nepoužívá žádné polotovary ani nejrůznější zrychlující a zlepšující přípravky, díky čemuž na hosty čekají poctivě připravená jídla z kvalitních potravin.

Menu se obměňuje každé tři měsíce podle ročního období, ale některé suroviny, jako je výtečná zvěřina, jsou na lístku zařazeny téměř stále, a třeba medailonky z jelení svíčkové s kávovým demi glace a parmezánovou polentou patří k největším hitům podniku.

Omáčka z medu a citronu

Kuchaři pečou každý den tři druhy domácího chleba a také připravují speciální jídla pro denní nabídku, která je vždy dopoledne po otevření vypsaná na tabuli. Šéfkuchař navíc velmi rád pracuje s čerstvými rybami a plody moře.

Mezi předkrmy hosté najdou jak výbornou chobotnici v kombinaci s krevetami a svěžím, perfektně dochuceným zeleninovým salátem, tak lahodné mušle svatého Jakuba, působivě podávané v lasturách a opět doprovázené skvěle dochuceným listovým salátem.

Stejně tak bodují výtečně připravené ryby, ať už je to grilovaný halibut s šafránovou omáčkou, který je ozdoben jedlými květy, či mořský ďas s bazalkovým pyré.

A potěší i vzorná prezentace zvěřiny a ostatního masa. Již zmíněné měkké a šťavnaté medailonky z jelení svíčkové jsou chuťově naprosto dokonalé, potěšila i křehká bažantí prsíčka na červeném víně s liškami, která bodovala jak lahodnou chutí masa, tak výborně zvládnutou kombinací příloh na talíři.

Největší překvapení večera ovšem přinesla výtečná telecí kýta servírovaná s jemnou omáčkou z medu a citronu a s glazovaným fenyklem. Jídlo jako stvořené pro fajnšmekry.

Filozof mezi vinaři

K dekoraci interiéru je použita celá řada prvků s vinařskou tematikou, od map slavných francouzských apelací přes vystavené prázdné lahve až po dřevěné šuplíky s korkovými špunty. A také vinná karta dokazuje, že s kvalitním vínem to tu myslí opravdu vážně. Ostatně v restauraci probíhají pravidelně degustace vín z vybraných vinařských oblastí a v nabídce hosté najdou spoustu krásných vín především z menších a rodinných vinařství.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 50 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.