Tip

Ochutnejte vyhlášený indický chléb naan ochucený rozehřátým máslem či česnekem, který se peče v tandooru a podává se teplý.

Ukázka z menu

Kuřecí jalfraise     195 korun

Butter kuře     210 korun

Majitel podniku Mamun Hassan přišel do Prahy jako kuchař už před dvaceti lety z Bangladéše, který byl dlouho součástí Indie a jehož kuchyně je s ní značně provázaná. Nejprve začal vařit indická jídla pro jinou restauraci, ale před pěti lety si otevřel vlastní podnik na Palmovce, který nazval symbolicky Curry House.

A pustil se do přípravy tradičních jídel připravovaných podle rodinných receptů. Indická kuchyně je velmi pestrá a bohatá, a byť je značně kořeněná, nemusí být vždycky pálivá.

Koření svědčí trávení

Na menu jsou tak jídla, která nepálí téměř vůbec, pikantní pokrmy jsou pak odstupňovány od jedné až do šesti hvězdiček, přičemž ty s pěti či šesti hvězdičkami jsou pro běžného Čecha už nepoživatelné. Nicméně obsluha se každého hosta ptá, zda má rád pálivé, a podle toho mu doporučí konkrétní pokrm, díky čemuž si každý může užít indickou kuchyni v té míře pálivosti, která je mu příjemná.

A to byl možná i jeden z důvodů, proč Curry House před měsícem zvítězil v anketě o nejlepší kari v Praze, kterou pořádal portál expats.cz a které se zúčastnilo 32 indických restaurací.

Ale zpátky na Palmovku. Kuchaři používají typickou hliněnou pec tandoor, v interiéru převládají indické motivy, z reproduktorů zní v podkresu indická hudba a k dispozici je také příjemná, klidná zahrádka ve vnitrobloku.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se