Oba jsou z Itálie a oba mají restauraci v Praze, které natolik dobře propagují italskou kuchyni, že za to od "vlasti" získali ocenění. V Česku, kde Accademia Italiana della Cucina od roku 1998 působí, se tak stalo poprvé.

"Je hodně restaurací, které se v Praze i jinde pyšní italskou kuchyní a vlajkou, ale s italskou kuchyní nemají nic společného. V případě šéfkuchařů Riccarda Lucqueho a Mattea De Carliho je to jiné, jejich restaurace jsou výjimečné," vysvětlil generální tajemník akademie Paolo Petroni, proč jeho krajané cenu Premio Giovanni Nuvoletti a Buona Cucina 2014 získali. 

"Není to jen o jídle, ale také o používání surovin, o tom, jak restaurace funguje, jak se stará o hosty. Jsou to malé restaurace, ale na vysoké úrovni, a šéfkuchaři sami často předstupují před své hosty," doplnil delegát pražské organizace Giancarlo Bertacchini.

Zbývá vám ještě 70 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 179 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se