Oba jsou z Itálie a oba mají restauraci v Praze, které natolik dobře propagují italskou kuchyni, že za to od "vlasti" získali ocenění. V Česku, kde Accademia Italiana della Cucina od roku 1998 působí, se tak stalo poprvé.
"Je hodně restaurací, které se v Praze i jinde pyšní italskou kuchyní a vlajkou, ale s italskou kuchyní nemají nic společného. V případě šéfkuchařů Riccarda Lucqueho a Mattea De Carliho je to jiné, jejich restaurace jsou výjimečné," vysvětlil generální tajemník akademie Paolo Petroni, proč jeho krajané cenu Premio Giovanni Nuvoletti a Buona Cucina 2014 získali.
"Není to jen o jídle, ale také o používání surovin, o tom, jak restaurace funguje, jak se stará o hosty. Jsou to malé restaurace, ale na vysoké úrovni, a šéfkuchaři sami často předstupují před své hosty," doplnil delegát pražské organizace Giancarlo Bertacchini.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.