Mezi oválnými, paprikovými rajčaty hraje už dlouho prim odrůda San Marzano. Má výraznou chuť a jasně červenou barvu. K tomu se snadno loupe, má pevnou dužninu a málo semínek, a tak se opravdu skvěle hodí k přípravě omáček k těstovinám, které mají stejně jako rajče San Marzano také původ na jihu italského poloostrova.

V italských provinciích Neapole, Salerna a Avellina se rajčata pěstují již od 16. století. O pár set let později se objevilo rajče San Marzano a sopečný popel z blízkého Vesuvu spolu s úrodnou půdou podhůří Apenin a mořským vzduchem vytvořily pro pěstování této výborné odrůdy podmínky přímo ideální.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se