Mezi oválnými, paprikovými rajčaty hraje už dlouho prim odrůda San Marzano. Má výraznou chuť a jasně červenou barvu. K tomu se snadno loupe, má pevnou dužninu a málo semínek, a tak se opravdu skvěle hodí k přípravě omáček k těstovinám, které mají stejně jako rajče San Marzano také původ na jihu italského poloostrova.
V italských provinciích Neapole, Salerna a Avellina se rajčata pěstují již od 16. století. O pár set let později se objevilo rajče San Marzano a sopečný popel z blízkého Vesuvu spolu s úrodnou půdou podhůří Apenin a mořským vzduchem vytvořily pro pěstování této výborné odrůdy podmínky přímo ideální.
Ještě na vás čeká 80 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.