Šunka, ze které se vám budou sbíhat sliny, pochází z města San Daniele. Zadní vepřová kýta, ze které se vyrábí, nemusí nutně pocházet ze zdejších prasat - musí být ovšem italská. Co dává prosciutto z překrásné severoitalské oblasti Friuli jedinečnou chuť, je spíše než původ masa zdejší mikroklima. A také pečlivá práce místních výrobců.
Údolí ve vysoké nadmořské výšce a zároveň v dosahu moře, kde se potkává svěží vítr z hor a teplý jadranský vzduch, vytváří pro sušení masa ideální podmínky. Mikroklima také dodává šunce jedinečnou chuť a texturu. Slavnější parmské šunce tak konkuruje jemnou, až nasládlou chutí.
Ještě na vás čeká 80 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.