Šunka, ze které se vám budou sbíhat sliny, pochází z města San Daniele. Zadní vepřová kýta, ze které se vyrábí, nemusí nutně pocházet ze zdejších prasat - musí být ovšem italská. Co dává prosciutto z překrásné severoitalské oblasti Friuli jedinečnou chuť, je spíše než původ masa zdejší mikroklima. A také pečlivá práce místních výrobců.
Údolí ve vysoké nadmořské výšce a zároveň v dosahu moře, kde se potkává svěží vítr z hor a teplý jadranský vzduch, vytváří pro sušení masa ideální podmínky. Mikroklima také dodává šunce jedinečnou chuť a texturu. Slavnější parmské šunce tak konkuruje jemnou, až nasládlou chutí.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.