Kombinace čokolády a čili zkušené chuťové pohárky už dávno nevzrušuje. Na jídelních lístcích lepších restaurací lze dnes běžně najít originální kompozice jako třeba pštrosí steak podávaný s bramborovým muffinem a omáčkou z višní a zeleného čaje. Ale co špagety s knedlíkem? Už jen představa knedlíku vpleteného do špaget leží těžce v žaludku. Přesto právě tenhle obrázek najdete v záhlaví společensko-politického blogu Jižního Tyrolska, který se také jmenuje Spaghetti mit Knödel, tedy Špagety s knedlíky. Jak vyplývá z on-line ankety o nejoblíbenější místní pokrm, zakladatelé se názvem trefili do černého. Jihotyrolští přiznali, že si knedlíky dají stejně rádi a často jako těstoviny, byť ne na jednom talíři. A že v Jižním Tyrolsku italská a rakouská kuchyně souznějí úplně samozřejmě, dokazuje i lokální specialita: špenátový knedlík s parmazánem.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.