Jsou tři hodiny ráno pražského času. Mysl i duši mám pořád ještě nastaveny na český čas. Vhodná chvilka na přemítání o pobytu Tam, ještě než se doopravdy ocitnu Tady. Píšu formou dopisu jednomu z českých přátel, jichž mám hodně.
Ahoy!
„Co tě napadne jako první, když řeknu Praha? Nepřemýšlej o tom, prostě řekni, co ti první naskočí.“ Takhle jsem se právě teď zeptal své ženy, která v podvečerním slunci sedí na naší verandě a popíjí čaj. „Karlův most,“ řekla v souladu s mnoha Američany. A když jsem stejnou otázku položil sobě, odpověď zněla „knedlíky“. Její odpověď obnášela to, co je na Praze jedinečné. A moje zase velmi běžný zážitek. Měl jsem v České republice dojem, že můžu k jídlu dostat, cokoliv si zamanu, ale vždycky budou na talíři knedlíky s omáčkou. Jedinou možností výběru pak jsou knedlíky houskové nebo knedlíky bramborové.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.