Když změní podnik v anglosaských zemích majitele, hlásí se tenhle fakt kolemjdoucím cedulkou "under new management". Je to takový elegantní způsob, jak říct: "Dřív to tu stálo za houby, ale teď už se sem nemusíte bát chodit." Na pražské Letné proběhla výměna nedávno: na místě restaurace Nad Královskou oborou je teď čerstvě otevřená pobočka Lokálu. Je to už čtvrtý podnik v hlavním městě, který je nositelem tohoto jména a spolu s ním i konceptu, který vytvořili šéfkuchař Marek Janouch a Tomáš Karpíšek, majitel restaurační sítě Ambiente.
Lokál je franšíza, koncept poskytuje platformu pro provozovatele jednotlivých poboček. V případě letenského Lokálu jde o new management jen částečně - provozovatel podle dostupných informací zůstává stejný, novinkou je zde hlavně koncept.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.