Mexické podniky se v Praze nikdy nevyskytovaly zrovna masově, a pokud už tu nějaký vznikl, patřil do kategorie restaurace na sváteční večer. Ty první byly v devadesátých letech exotickým zjevením považovaným za vrchol luxusu.
Americký foodkritik Alec Lobrano mně vyprávěl, jak jej do jedné takové vzali při jeho první návštěvě Prahy čeští kamarádi. Chtěli vzácnou návštěvu uctít. Pro chlapíka ze země, kde mají stánky s burritem na každém rohu, bylo tehdy dost těžké zakrýt zklamání. Mexické jídlo pro něj navíc za mlada bývalo spíš oblíbeným vyprošťovákem po tahu než gastronomickým úkazem hodným sofistikovaného stolování.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.