Holubi se ke kulinářským účelům chovají odpradávna a jako pochoutka byli podáváni faraónům, císařům i králům. Začali s tím už starověcí Egypťané, pro které byl dušený holub se zeleninou vcelku běžnou součástí jídelního lístku.

Holoubětem, kterému se ve Francii říká pigeonneau, se myslí jakékoli mládě holuba z rodu Columba chystající se k opuštění hnízda – opravdové holoubě nikdy neletělo. Musí mu být kolem čtyř týdnů a jeho váha nesmí přesáhnout čtyři sta gramů.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se