Hora Pasubio je součástí severoitalského předalpí zvaného též „Malé Dolomity“. Strategická kóta z první světové války je dnes místem s krásnou krajinou. A také s vyhlášeným chovem vepřů, z jejichž masa se vyrábí salám s elegantní texturou známý jako Soppressa delle Valli del Pasubio.

I když chovatelé dohlížejí na to, aby jejich vepři dostávali krmivo bohaté na kaštany a brambory, prasata se mohou pohybovat v podstatě volně, takže žerou i kořínky a byliny a pijí z potoků bohatých na minerály. Báječně rozmanitá strava pak jejich masu propůjčuje osobitou a lahodnou chuť.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se