Hora Pasubio je součástí severoitalského předalpí zvaného též „Malé Dolomity“. Strategická kóta z první světové války je dnes místem s krásnou krajinou. A také s vyhlášeným chovem vepřů, z jejichž masa se vyrábí salám s elegantní texturou známý jako Soppressa delle Valli del Pasubio.
I když chovatelé dohlížejí na to, aby jejich vepři dostávali krmivo bohaté na kaštany a brambory, prasata se mohou pohybovat v podstatě volně, takže žerou i kořínky a byliny a pijí z potoků bohatých na minerály. Báječně rozmanitá strava pak jejich masu propůjčuje osobitou a lahodnou chuť.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.