V posledních týdnech se zdá, že hovězí dobytek na pastvě napříč celou Evropou musely téměř zcela nahradit koně. Alespoň podle obsahu koniny v hovězích hamburgerech nebo masových kuličkách. Jen v Německu zakázali inspektoři prodej 2,8 milionů balení lasagní a musaky distribované na tamní trh od listopadu do ledna lucemburskou společností Tavola, která tvoří jedno z epicenter „koňského“ skandálu.

A to je jen špička ledovce, podle Spiegelu směřovalo do Německa za sledované období jen 10 procent produkce této společnosti, které – bohužel – není v této kauze jediným účastníkem. Dá se zjistit, odkud pochází koňské maso, které se nejen v Německu, ale i v Česku, Švýcarsku, Francii, Irsku a další zemích prodávalo jako hovězí?

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se