Řezník František Kšána, majitel pražského řeznictví Amaso, se pyšní tím, že jeho řeznictví používá k výrobě uzenin jen maso, sůl a koření. V tom je ale výjimka. Podle něj spousta výrobců dává do svých klobás, párků a dalších uzenářských výrobků i různá šidítka, aby přitáhli oko zákazníka a snížili cenu.
Stejně tak Kšána tvrdí, že biomaso, které se prodává i několikanásobně dráž než maso běžné, je tak trochu hra na zákazníka. "Pokud se chovatel k tomu zvířeti dobře chová a nepřidává do jeho krmiva žádnou zakázanou chemii, tak je bio vlastně každé maso," říká Kšána.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.