Ještě před pár lety by pojem Rex du Poitou® gurmánům mnoho neřekl, dnes ale rychle získává na proslulosti. Odkazuje k plemeni vyšlechtěnému francouzskými genetiky nejen kvůli fantastické kožešině, ale také výtečnému masu.

Ne náhodou se to povedlo ve Francii, kde je chov králíků na maso tradiční venkovskou zábavou. Maso těchto speciálních zvířat je sladší a křehčí než maso divokých králíků a v králíkárně chovaní jedinci dosahují hmotnosti až 2,3 kilogramů, což je mnohem více než v případě jejich divokých bratranců.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se