V minipivovaru v areálu Plzeňského Prazdroje se testují všechny zdejší novinky. Ve srovnání s obrovskými nádobami, kde se o kousek dál vaří Gambrinus, vypadají tak trochu jako hračka pro panenky. My jsme si sem ale nepřišli hrát, máme tu důležitý úkol. Uvařit pivo, které by se dalo pít.
K dispozici máme kromě minipivovaru dostatek sladu a chmele na dva sudy piva, tedy akorát jedna várka, která se na tomto zařízení dá uvařit. Ve srovnání s tím, jak vaří pivo velké průmyslové pivovary, je to jako kapka v moři. "V Prazdroji je jedna várka 600 hektolitrů, v Gambrinu 840 hektolitrů," uvádí na pravou míru náš pocit, že hektolitr je pořádná dávka na jeden experiment, obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.