Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se
HN.cz › Víkend
Sdílet
Pivo

Plnou chuť dává pivu slad. Podívejte se, jak se vyráběl už za našich prapředků

Radka Hrdinováredaktorka
7. 6. 2012 08:51 ▪ 0 min čtení
Ve sladovně v Rajhradě se slad vyrábí stále tradičním způsobem, který zahrnuje pomalé klíčení na původních
Ve sladovně v Rajhradě se slad vyrábí stále tradičním způsobem, který zahrnuje pomalé klíčení na původních "humnech". Autor ▪ Matej Slávik
Plnou chuť dává pivu slad. Podívejte se, co vše je potřeba udělat s ječmenem, aby se dal použít při výrobě piva. Ve sladovně v Rajhradě jej dělají "po staru", tak jako jejich předchůdci na konci 19. století. Dnes jde o největší sladovnu na světě, kde zrno ještě nechávají v klidu klíčit na "humnech".
  • #jídlo
  • #pivo
  • #pivovarnictví

Plnou chuť pivu dává slad. Podívejte se, jak se vyrábí v největší humnové sladovně na světě

Dalších 11
fotografií
  • Facebook
  • Twitter
  • Kopírovat odkaz

Související články

Pivo

Český chmel má hlavu na slunci a kořeny ve vodě. Proto je nejlepší na světě

17. 5. 2012 ▪ 7 min čtení
Video

Jak se čepuje pivo na jeden zátah, neboli na hladinku? V podání mistra výčepního je to snadné

24. 5. 2012
K tématu: jídlo
25:26
dvtv

V jídle jsou vzpomínky a emoce. Lidé by se k němu měli chovat s respektem, říká cukrář Maršálek

„Chuť a vůni koláčů máme zakódovanou z dětství a instinktivně se k ní vracíme, protože je to pro nás komfortní zóna. Lidé nestojí fronty na opulentní dorty, ale na úplně obyčejné koláče s drobenkou,“ říká cukrář Josef Maršálek, porotce v...
10. 4. 2022 ▪ 25:26 min
DVTV

Strava v nemocnicích se dlouho neřešila. Pokud je zdravá a pestrá, jedí přitom pacienti lépe, říká ředitel Nemocnice Havířov

20. 3. 2022
DVTV

Forejt: Zajímá mě, z čeho hranolky McDonald’s jsou. Nemusím říkat, že jsou nejlepší

22. 2. 2022 ▪ 13:12 min
Rozhovor

České prosciutto pro mě nemá půvab. Lokální farmáře ale stále podporujeme, říká zakladatel Sklizena

31. 1. 2022 ▪ 9 min čtení

Jednání v Rohlíku skončila. Firma už nechce ustupovat a varuje kurýry před stávkou

14. 1. 2022 ▪ 4 min čtení
K tématu: jídlo
25:26
dvtv

V jídle jsou vzpomínky a emoce. Lidé by se k němu měli chovat s respektem, říká cukrář Maršálek

„Chuť a vůni koláčů máme zakódovanou z dětství a instinktivně se k ní vracíme, protože je to pro nás komfortní zóna. Lidé nestojí fronty na opulentní dorty, ale na úplně obyčejné koláče s drobenkou,“ říká cukrář Josef Maršálek, porotce v...
10. 4. 2022 ▪ 25:26 min
DVTV

Strava v nemocnicích se dlouho neřešila. Pokud je zdravá a pestrá, jedí přitom pacienti lépe, říká ředitel Nemocnice Havířov

20. 3. 2022
DVTV

Forejt: Zajímá mě, z čeho hranolky McDonald’s jsou. Nemusím říkat, že jsou nejlepší

22. 2. 2022
Rozhovor

České prosciutto pro mě nemá půvab. Lokální farmáře ale stále podporujeme, říká zakladatel Sklizena

31. 1. 2022 ▪ 9 min čtení

Jednání v Rohlíku skončila. Firma už nechce ustupovat a varuje kurýry před stávkou

14. 1. 2022 ▪ 4 min čtení

Vybíráme z HN

Myslíte si, že inflace je moc vysoká? Tak to netušíte, co ještě přijde, píšou ekonomové

Ceny v Evropě nebo ve Spojených státech rostou nejrychleji za mnoho desítek let. Česko, kde meziroční inflace překročila 14 procent, patří v...
20. 5. 2022 ▪ 5 min čtení

Prokurátor žaluje Zuckerberga kvůli skandálu s Cambridge Analytica. Klamal podle něj o ochraně soukromí na Facebooku

Generální prokurátor federálního okrsku District of Columbia Karl Racine v pondělí podal žalobu na šéfa technologické skupiny Meta Marka...
23. 5. 2022 ▪ 2 min čtení
Rozhovor

Long energetický sektor a short index S&P 500. Vyděláte na tom 20 procent další dva roky, doporučuje Jan Barta

Jan Barta patří díky úspěšným sázkám na akciovém trhu a na technologické firmy mezi nejbohatší Čechy. V Pale Fire Capital má jako úspěšný...
17. 5. 2022 ▪ 13 min čtení
Adam Černý
Adam Černý

Bidenova cesta přes asijské překážky

Kvůli koronavirové pandemii a ruské válce proti Ukrajině se americký prezident Joe Biden vydal takřka rok a půl po nástupu do úřadu na svou...
23. 5. 2022 ▪ 2 min čtení

Inovátoři roku: Valuace byly extrémně vysoko, teď se normalizují, tvrdí investor Ondřej Fryc

Investor Ondřej Fryc, který základ svého jmění položil vybudováním a prodejem e-shopu Mall.cz, v podcastu HN k projektu Inovátoři roku mluví o...
23. 5. 2022 ▪ 32:14 min
Další zprávy
Práce Kurzy
  • Ředitel Tyršova domu ČOS
  • Člen vedení Scioškoly Zlín
  • Vedoucí zmrzlinárny
  • JUNIOR PROJECT MANAGER JUNIOR PRODUCT OWNER
Další nabídky práce
  • Mám fotku a co dál? Zoner
  • Cesta na vrchol: za hranicí komfortní zóny s himálajským horolezcem
  • OneDrive pro firmy 3: Pracujte se soubory na svém počítači
  • PPC reklama: optimalizace kampaní
Další kurzy a školení
TIP Kurzy, školení a semináře
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2022 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto emailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto emailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit jménem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz