Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet Předplatné
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se
HN.cz › Víkend
Sdílet
Pivo

Plnou chuť dává pivu slad. Podívejte se, jak se vyráběl už za našich prapředků

Radka Hrdinováredaktorka
7. 6. 2012 08:51 ▪ 0 min čtení
Ve sladovně v Rajhradě se slad vyrábí stále tradičním způsobem, který zahrnuje pomalé klíčení na původních
Ve sladovně v Rajhradě se slad vyrábí stále tradičním způsobem, který zahrnuje pomalé klíčení na původních "humnech". Autor ▪ Matej Slávik
Plnou chuť dává pivu slad. Podívejte se, co vše je potřeba udělat s ječmenem, aby se dal použít při výrobě piva. Ve sladovně v Rajhradě jej dělají "po staru", tak jako jejich předchůdci na konci 19. století. Dnes jde o největší sladovnu na světě, kde zrno ještě nechávají v klidu klíčit na "humnech".
  • #jídlo
  • #pivo
  • #pivovarnictví

Plnou chuť pivu dává slad. Podívejte se, jak se vyrábí v největší humnové sladovně na světě

Dalších 11
fotografií
  • Facebook
  • Twitter
  • Kopírovat odkaz

Související články

Pivo

Český chmel má hlavu na slunci a kořeny ve vodě. Proto je nejlepší na světě

Jak se pozná pivo kořeněné špatným chmelem? A proč ten český patří k nejlepším na světě? Unikátní kombinace půdních podmínek, klimatu a odrůd,...
17. 5. 2012 ▪ 7 min čtení
Video

Jak se čepuje pivo na jeden zátah, neboli na hladinku? V podání mistra výčepního je to snadné

Pivo natočené na jeden zátah se dostane na stůl čerstvé a proto chutná lépe, tvrdí mistr v čepování piva Lukáš Svoboda. Podívejte se, jak snadno...
24. 5. 2012
K tématu: jídlo

Čína byla vždy součástí Kentucky! Jak se svět vysmál čínské propagandě ohledně Tchaj-wanu

Čína se rozhodla podpořit svůj nárok na ovládnutí ostrova Tchaj-wan pomocí jídla. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Chua Čchung-jing zveřejnila fotky ukazující, kolik je v Tchaj-peji, hlavním městě Tchaj-wanu, restaurací nesoucích jména...
8. 8. 2022 ▪ 2 min čtení
Be Positive

Tohle je 50 nejlepších restaurací světa. Stojí za to do nich vyrazit?

28. 7. 2022 ▪ 6 min čtení

Hvězdný michelinský šéfkuchař a luxusní módní dům? Značka Louis Vuitton otevřela sezónní restauraci v srdci Saint-Tropez

23. 6. 2022 ▪ 2 min čtení

Kyjev slaví vítězství v „bitvě o boršč“. Tradiční polévka se dostala na seznam světového dědictví UNESCO

1. 7. 2022 ▪ 3 min čtení

Samosběr je hit sezony. U Olomouce se sbírají i melouny. Zelináři mají méně starostí se sháněním brigádníků

2. 7. 2022 ▪ 4 min čtení
K tématu: jídlo

Čína byla vždy součástí Kentucky! Jak se svět vysmál čínské propagandě ohledně Tchaj-wanu

Čína se rozhodla podpořit svůj nárok na ovládnutí ostrova Tchaj-wan pomocí jídla. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Chua Čchung-jing zveřejnila fotky ukazující, kolik je v Tchaj-peji, hlavním městě Tchaj-wanu, restaurací nesoucích jména...
8. 8. 2022 ▪ 2 min čtení
Be Positive

Tohle je 50 nejlepších restaurací světa. Stojí za to do nich vyrazit?

28. 7. 2022 ▪ 6 min čtení

Hvězdný michelinský šéfkuchař a luxusní módní dům? Značka Louis Vuitton otevřela sezónní restauraci v srdci Saint-Tropez

23. 6. 2022 ▪ 2 min čtení

Kyjev slaví vítězství v „bitvě o boršč“. Tradiční polévka se dostala na seznam světového dědictví UNESCO

1. 7. 2022 ▪ 3 min čtení

Samosběr je hit sezony. U Olomouce se sbírají i melouny. Zelináři mají méně starostí se sháněním brigádníků

2. 7. 2022 ▪ 4 min čtení

Vybíráme z HN

Topit v obýváku bude možné jen na 18 stupňů. Pro stav nouze to navrhuje nová ministerská vyhláška

Pokud bude v zimě hrozit nedostatek paliva v teplárnách, české obýváky, kuchyně, ale i kanceláře se budou moci vytápět na méně stupňů, než je...
9. 8. 2022 ▪ 2 min čtení

Ukrajina je teď zemí rozdělených rodin. Silné to upevní, slabé se rozpadnou

Den stý šedesátý devátý, 11. srpna „Táta má teď slušný telefon. Konečně jsme si zavolali.“ Můj kamarád doslova září. Problém, který...
15. 8. 2022 ▪ 5 min čtení

U koho jsou energie nejlevnější a na jak dlouho podepsat smlouvu? HN srovnaly nabídky největších dodavatelů elektřiny a plynu

Loni na podzim to vypadalo, jako by vznikla nová olympijská disciplína. Milion lidí přišel o dodavatele a hledal nového. A experti...
11. 8. 2022 ▪ 5 min čtení
Martin Ehl
Martin Ehl

Mění se geopolitické aliance i sousedské vztahy Česka. A je to největší změna za posledních třicet let

Může relativně malá země, jako je Česko, řešit geopolitiku, když se v souvislosti s ní hovoří hlavně o velmocech a velkých aliancích? Tohle...
15. 8. 2022 ▪ 6 min čtení

Jídlo ve válečné zóně i opravené školy. Kam jdou české miliardy na humanitární pomoc Ukrajině

Ředitel neziskové organizace Člověk v tísni Šimon Pánek vysvětluje, na co a jak používají peníze z rekordní sbírky na pomoc Ukrajině, co je v...
15. 8. 2022 ▪ 1 min čtení
Další zprávy
Práce Kurzy
  • Asistent/ka majitele perspektivní a stabilní firmy
  • MISTR TAVÍRNY / TECHNOLOG – NÁBOROVÝ PŘÍSPĚVEK 30.000 Kč
  • REGIONÁLNÍ PROVOZNÍ MANAŽER/KA
  • Vedoucí výrobního úseku !!! Nástupní bonus 25.000 Kč !!!
Další nabídky práce
  • Knihovny na SharePointu 4: nastavení oprávnění a sdílení
  • Myšlení pod kontrolou: jak zvládat emoce a negativní myšlenky
  • Prodej 2.0: jak být úspěšnější při prodejním rozhovoru
  • Pracujte na dálku a svobodně
Další kurzy a školení
TIP Kurzy, školení a semináře
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2022 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
  • RSS kanály
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto emailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto emailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit jménem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz