Všude je to vlastně stejné. Krásné památky, předražené taxíky a restaurace, kde je host jen rychloobrátkovým zbožím. Na druhou stranu nájmy na lukrativních místech jsou vysoké, běžný turista ocení jen to, jestli jídlo bylo teplé a bylo toho hodně, tak proč se snažit o něco víc?

Naštěstí se občas vyskytne podnik, který si navzdory této smutné tržní rovnováze zvolí riskantnější cestu, zaměří se na kvalitu a nadšení tam nevyprchá po třech měsících. Jako bistro Sojka & spol.

Budovu s bledě modrou fasádou na mikulovském náměstí lze najít snadno, ale nebýt tabule s nabídkou jídel, restauraci bych uvnitř nehledal. Je totiž až v patře nad obchodem, kde se ovšem není problém "zaseknout", protože ze sortimentu je jasně patrné, že tady se gastronomii fandí.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se