Restaurace Grand Moravia
Foto: Grand Moravia
Restaurace Grand Moravia, která je součástí lednického My hotelu, nabízí to nejlepší z krajové kuchyně od hodovních selských jídel z okolních vesnic až po speciality pocházející z rodinné kuchařky Lichtenštejnů. Vaří se pomalu, poctivě a mimořádně chutně.
Tip

Na recepci My hotelu si můžete zakoupit jak zdařilé Cibulkovo víno, tak také další domácí produkty, například marmelády, dýňové čatní, bezinkový sirup či výtečný slunečnicový olej.

Z nabídky

Grilovaný candát na kysaném zelí s křenovou omáčkou a bramborem    275 korun

Vodní meloun s balkánským sýrem a mátou    95 korun

Jehněčí na česneku se špenátem    240 korun

Šéfkuchař Petr Cibulka je příznivcem slowfoodového a tradičního vaření, proto ve své restauraci nepoužívá žádné polotovary či sušené preparáty, které jsou plné éček či barviv, a veškeré pokrmy připravuje výhradně z prvotních surovin, takže vývary i omáčky si vaří z masa, kostí a zeleniny. Navíc kupuje většinu surovin z nejbližšího okolí, sám chová vlastní slepice, kachny či jehňata a pěstuje třeba dýně či bylinky.

Řízek s lednickým salátem

Se stejnou pečlivostí je sestaveno také menu, poskládané z několika pilířů, z nichž jeden představují pokrmy z rodinné kuchařky Lichtenštejnů, kterým kdysi Lednice patřila, dalším pilířem jsou krajové speciality z okolních vesnic a posledním pak kreativní variace evropské kuchyně.

Nejoblíbenějšími jídly restaurace Grand Moravia je divoká kachna s křenovou omáčkou a velkým kynutým kulatým knedlíkem, patřící k místním hodovním pokrmům, a samozřejmě také slavný vídeňský telecí řízek s lednickým bramborovým salátem, který je v kraji oblíbeným svatebním jídlem.

Další vyhlášenou delikatesou je grilovaný candát podávaný po alsaském způsobu, tedy s kyselým zelím a křenovou omáčkou, což nádherně ladí s jemnou chutí rybího masa.

Špecle s liškami a parmezánem

A co ochutnat dál? V současném menu je několik zajímavých kombinací, které potěší milovníky netradičních chutí. Například letní salát s melounem, balkánským sýrem a mátou či pohankové špecle s liškami a parmezánem. A velmi chutné jsou také houbové přesňáky s lanýžovým olejem.

Milovníci plodů moře mohou vyzkoušet mušle na víně či fenyklový salát s chobotnicí. Největší kulinární perly se ovšem objevují ve speciálních sezonních nabídkách, třeba na Velikonoce šéfkuchař připravoval zadělávané kůzlečí plíčky, které se v českých restauracích téměř nevyskytují. Dalším unikátem jsou kapří klobásky.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.