Pokud si myslíte, že jezdit po venkově na Vysočině znamená cpát se v předpotopních interiérech rozmraženým kuřecím plátkem s broskví z plechovky, dejte si do navigace obec Mitrov blízko Dolní Rožínky. Poopravíte si obraz o malé české gastronomii na periferii.
Ocitnete se totiž v areálu, kde vám naservírují steak jako z poučné kuchařky o mase, které nyní vévodí pultům knihkupectví.
Ovšem nezájem a laxní přístup obsluhy vrací tento perfektně nastavený plán se super masem ze zrárny zpět k lokální, ubohoučké a usmolené broskvi. A to je velká škoda.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.