Čočkový krém s čerstvým koriandrem, boršč s hovězím masem a smetanou, kulajda s hříbky, minestrone. Vedle nabídky obědových menu klasických restaurací či stánků s rychlým občerstvením přibývá v Česku stále více polévkáren.
První se objevily už před čtyřmi roky, zákazníkům ušetří čas při stolování a zároveň poskytnou nabídku kvalitního pokrmu. Nutriční specialistka Fóra zdravé výživy Věra Boháčová však upozorňuje, že i k polévce je potřeba se chovat jako k tradičnímu jídlu.
"Polévku, i když evokuje bufetový způsob konzumace, je potřeba konzumovat v klidu, ideálně vsedě," říká.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.