Tahle část roku je úžasná. Béžová, bílá a hnědá barva se klidí z talířů a místo nich nastupují barvy, které si tohle označení opravdu zaslouží. Rázem jednodušší je najednou nakupování. A také vymýšlení receptů do téhle rubriky. Nemusím dlouho přemýšlet nad tím, co fotogenického a chutného se dá ještě připravit z loňských brambor, řepy nebo v lepším případě brokolice.

Stačí vzít tašku, projít se ráno po trhu, pak se stavit u našeho řezníka a v hlavě sestavit várku receptů, které budeme fotit, z jasně zeleného lupení, mladého růžového masa a dalších ingrediencí, jež by byla škoda skládat do něčeho jiného než proutěného košíku. Ten je pro mě koneckonců taky symbolem jara - přes zimu totiž odpočívá přidělaný na nosiči kola v garáži Hospodářek.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se