Největším zážitkem v oblacích je romantická večeře při západu slunce, která vyjde na 3990 korun.
Tuňákový tatarák s avokádem, vařeným vejcem a lososovým kaviárem
Pečený losos s ragú z baby brambor, rajčat a oliv s omáčkou z balsamica
Jahodové cappuccino se sněhovou pusinkou
Večeře či oběd servírovaný v oblacích je jedním z nejkrásnějších zážitků, které můžete ve světě gastronomie zažít. Jídlo konzumované vysoko ve vzduchu je vlastně odpovědí na menu podávané v absolutní tmě (taková restaurace v Praze také fungovala).
Zatímco v případě absolutní tmy byl kladen maximální důraz na chuťové smysly, v oblacích se kombinuje gastronomický zážitek s nádherným výhledem a také s lehkou dávkou adrenalinu, neboť tříchodové menu se servíruje 50 metrů nad zemí.
Ale nikdo se nemusí bát. Přestože hosté sedí na křeslech umístěných ve volném prostoru, každý je bezpečně připoután. Pokud něco hrozí, tak jen lehký pocit závratě bezprostředně po vytažení plošiny do výšky, který však v následujících minutách většinou odezní.
Praha má gastronomickou oázu pro pracovní obědy. Ve vinohradské Zelené zahradě - čtěte ZDE
Je libo čočku s rybou? Originální kombinace v restauraci Chagall's - čtěte ZDE
Hodování v oblacích se do Prahy vrací opakovaně a stejně jako v loňském roce bude pod připravenými pokrmy podepsán hlavní šéfkuchař Kampa Parku a Hergetovy Cihelny Marek Raditsch. Gastronomická akce roku se uskuteční v pátek a v sobotu 23. a 24. května.
Obědy i večeře se budou lišit, a to jak z pohledu menu, tak také ceny. Za oběd hosté zaplatí 2 490 korun včetně vína, zatímco večeře vyjde na 3 390 korun. A co všechno bude Marek Raditsch v oblacích servírovat?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.