Restaurace Mlýnec
Foto: Mlýnec
Restauraci Mlýnec na Novotného lávce od většiny pražských podniků odlišují především dvě věci. Tou první je unikátní lokalita s výhledem na Karlův most, druhou pak důraz na originální prezentaci českých jídel, která přitahuje v první řadě cizince. A to je možná škoda.
Tip

Mezi dezerty kraluje „rozebraný“ jablečný štrúdl se zmrzlinou a vlašskými ořechy a také famózní créme brulée z mučenky podávané s banánovým krémem.

Z nabídky

Mušle Svatého Jakuba, kokosový krém, hobliny z Foie Gras, mandarinka   345 korun

Na másle pečený mořský vlk, vanilkové bramborové pyré, hnědé máslo, kapary, olivy, šťáva z pečeného citronu 595 korun

Mlýnec na první pohled tak trochu klame tělem. Samotný vstup je spíše nenápadný, ale uvnitř na hosty čekají velkorysé prostory s designovým interiérem a okouzlujícím výhledem. Od jara do podzimu funguje také terasa, která je doslova zavěšená jen kousek nad hučící Vltavou. A řadu překvapení nabízí také moderní česká kuchyně, která názorně ukazuje, že naší chloubou není jen „babičkovská“ svíčková.

Exploze chutí

Jako příklad může posloužit jeden z předkrmů – a sice šťavnatá červená řepa podávaná s perníkem, který příjemně zvýrazňuje její čerstvou a lahodnou chuť. Na menu ovšem nejsou jen variace českých jídel, ale také několik položek z mezinárodní kuchyně, které překvapují svým kreativním nábojem.

Jedním z takových pokladů jsou mušle svatého Jakuba s kokosovým krémem, hoblinkami z foie gras a mandarinkovou pěnou. Rozkošná a barevně rozpustilá prezentace na břidlicové destičce nabízí rafinovanou explozi nejrůznějších chutí. A překvapivý je také čerstvě zauzený telecí tatarák s domácí majonézou s lanýžovým olejem, který překvapí lehce kouřovými tóny, jež zvýrazňují chuť syrového masa.

Vanilková kaše

V Mlýnci si hosté mohou objednat a la carte, ale většina volí již připravená degustační menu, která nabízejí tři průřezy uměním šéfkuchaře. První z nich, tedy měsíční degustační menu, představuje nové položky kuchyně, další je zaměřené na české speciality a poslední s názvem „to nejlepší z Mlýnce“ prezentuje signature pokrmy, mimo jiné již legendární telecí fillet mignon připravený jako klasický český řízek a podávaný s vlažným bramborovým salátem.

Šéfkuchař se nebojí experimentovat a má rád překvapivé a výrazné chuťové variace. Příkladem může být mořský vlk pečený na másle, jehož chuť umocňují osmažené kapary či šťáva z pečeného citronu, jako příloha se navíc podává bramborová kaše ochucená vanilkou. Pokud si budete objednávat z menu, dvě posledně jmenovaná jídla stojí určitě za zkoušku.

Podívejte se na oblíbené suroviny šéfkuchaře:

Restaurace Mlýnec

Víkendové roasty

Další zajímavostí Mlýnce jsou pravidelné víkendové roasty. Roast je vlastně jakousi ideální kombinací klasického obědu a stále oblíbenějšího brunche a jeho hlavní výhodou je skutečnost, že jídlo není vystavené na bufetu, ale servíruje se přímo ke stolu, a je tudíž vždy čerstvé.

Tradice roastů pochází z Velké Británie a také u nás si rychle získává své příznivce. Mezi tradiční pokrmy víkendových roastů v Mlýnci patří telecí kýta, zvěřina či krůtí prsa, ale také roastbeef a grilované ryby. Menu se mění každý týden, jako příloha slouží čerstvé saláty nebo pečené brambory a na závěr se podávají domácí dezerty. Cena na osobu činí 890 korun včetně alkoholických nápojů.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 40 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.