Letošní vydání gastronomického průvodce Michelin pro Česko mnoho novinek nepřineslo. Hvězdičky zůstávají dvě,stejně jako loni je mají Roman Paulus, který vede kuchyni restaurace Alcron, a Oldřich Sahajdák z La Degustation.
Menší změna nastala mezi oceněným známkou Bib, která označuje podniky, kde dostanete dobré jídlo za dobrou cenu. Kromě loňských SaSaZu, Le Terroir, Aromi, Divinis a Sansho, má pro letošní rok Biba i Aureole šéfkuchaře Jiřího Krále.
Recenze na Aureole si můžete přečíst zde
Skutečnost, že Praze přibude pouze jeden nejvýš dva Biby se dala předpokládat. Po loňském hodnotícím skoku v podobě dvou nových hvězdiček pro české šéfkuchaře, velké překvapení čekal málokdo.
S ohledem na vývoj české gastronomické scény by se v budoucnu dalším průlomem mohl stát Bib a posléze také hvězdička udělená mimo Prahu. Několik kandidátů na Biby se v regionech již bezpochyby nachází.
Restaurace Aureole: vynikající jídlo a bezkonkurenční výhled na Prahu
Restaurace Aureole: vynikající jídlo a bezkonkurenční výhled na Prahu
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist