Letošní vydání gastronomického průvodce Michelin pro Česko mnoho novinek nepřineslo. Hvězdičky zůstávají dvě,stejně jako loni je mají Roman Paulus, který vede kuchyni restaurace Alcron, a Oldřich Sahajdák z La Degustation.
Menší změna nastala mezi oceněným známkou Bib, která označuje podniky, kde dostanete dobré jídlo za dobrou cenu. Kromě loňských SaSaZu, Le Terroir, Aromi, Divinis a Sansho, má pro letošní rok Biba i Aureole šéfkuchaře Jiřího Krále.
Recenze na Aureole si můžete přečíst zde
Skutečnost, že Praze přibude pouze jeden nejvýš dva Biby se dala předpokládat. Po loňském hodnotícím skoku v podobě dvou nových hvězdiček pro české šéfkuchaře, velké překvapení čekal málokdo.
S ohledem na vývoj české gastronomické scény by se v budoucnu dalším průlomem mohl stát Bib a posléze také hvězdička udělená mimo Prahu. Několik kandidátů na Biby se v regionech již bezpochyby nachází.