Letošní vydání gastronomického průvodce Michelin pro Česko mnoho novinek nepřineslo. Hvězdičky zůstávají dvě,stejně jako loni je mají Roman Paulus, který vede kuchyni restaurace Alcron, a Oldřich Sahajdák z La Degustation.

Menší změna nastala mezi oceněným známkou Bib, která označuje podniky, kde dostanete dobré jídlo za dobrou cenu. Kromě loňských SaSaZu, Le Terroir, Aromi, Divinis a Sansho, má pro letošní rok Biba i Aureole šéfkuchaře Jiřího Krále.

Recenze na Aureole si můžete přečíst zde

Skutečnost, že Praze přibude pouze jeden nejvýš dva Biby se dala předpokládat. Po loňském hodnotícím skoku v podobě dvou nových hvězdiček pro české šéfkuchaře, velké překvapení čekal málokdo.

S ohledem na vývoj české gastronomické scény by se v budoucnu dalším průlomem mohl stát Bib a posléze také hvězdička udělená mimo Prahu. Několik kandidátů na Biby se v regionech již bezpochyby nachází.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist