Roman Paulus, šéfkuchař v pražské restauraci Alcron hotelu Radisson SAS, prostě prožívá šťastné období. Čím zaujal inspektory Michelinu? Kromě rybích pokrmů, které jsou specialitou Alcronu, sází i na tradiční českou kuchyni. Vyhlášená je například jeho svíčková. On sám ale nejraději vaří rizota všeho druhu.

 

HN: Věděl jste, že v Alcronu byli michelinští komisaři?

Jsou to cizinci, které neznáme a nemáme na ně žádné vazby. Takže si určitě neřekli: Romča je sympaťák, tak mu tu hvězdu dáme. Vím o tom, že za ty čtyři roky, co tu jsem, nás pravidelně sledovali. A těch návštěv nebylo málo, a kdybychom jedinou z těch návštěv pokazili (a my nevíme, kdy tu byli a kdo to byl), tak by už nepřišli a nedostali bychom nic. Byli tu za ty roky minimálně dvanáctkrát, protože chodí vždy tak třikrát ročně.

HN: Co na michelinskou hvězdu říkala vaše rodina?

Byli rádi. Vědí, co tomu člověk obětuje. A navíc je to úspěch i mé manželky Petry, která mi trpí, že tolik času věnuji práci a ne rodině.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se