Restaurace Bellevue
Foto: Bellevue
Restaurace Bellevue již dlouhodobě nabízí špičkové pokrmy, pod kterými byla podepsána řada hostujících michelinských šéfkuchařů. V loňském roce však došlo k radikální změně, neboť do podniku nastoupil mladý a ambiciózní šéfkuchař, který chce hvězdu získat přímo pro Bellevue. A má velké šance.

Mimořádně talentovaný dvaatřicetiletý izraelský kuchař Gilad Peled pracoval v několika michelinských restauracích a od dubna se stal šéfkuchařem Bellevue. A hned po svém příchodu vyhlásil velmi ambiciózní cíl. Získat pro Bellevue michelinskou hvězdu. A to co nejrychleji.

Čekání na Michelina

„Michelin je známka kvality, a protože se v Bellevue snažíme neustále posouvat kvalitu výše a výše a nabízet našim hostům skutečně špičkové gastronomické zážitky, domnívám se, že si hvězdu zasloužíme. A doufám, že nás Michelin svou hvězdou poctí už v příštím roce,“ vyhlásil několik měsíců po svém nástupu.

A jaké jsou reálné šance? Pokud by Bellevue fungovalo v Berlíně či ve Vídni, hvězdu by téměř stoprocentně dostalo. Praha je však stále tak trochu v michelinském stínu, takže musíme počkat až do poloviny března, kdy bude zveřejněn nový žebříček.

Tip

Výjimečnou událostí jsou místní Wine Cluby, speciální program degustačních menu postavených na sezonních surovinách (třeba lanýžích) nebo na špičkových vínech (champagne).

Nicméně v Bellevue už se vaří tak, jako by hvězdu měli, a ke krásnému výhledu na Pražský hrad (zvláště z nádherné letní terasy) a příjemnému, neokázale luxusnímu prostředí se přidala jako hlavní trumf dokonalá kuchyně. Giladovou silnou stránku není jen špičková práce s prvotřídní surovinou a skutečně noblesní prezentace jídel, ale především kreativní kombinace nejrozmanitějších chuťových odstínů.

Většina jídel připomíná malířskou paletu, a to jak svou barevností, tak právě pestrým chuťovým projevem. Navíc za devět měsíců práce jsou všechna jídla dotažená k dokonalosti.

Mistrovské kombinace

A co tedy ochutnat? Záleží pouze a jedině na hostových preferencích, neboť všechna jídla splňují maximální kritéria. Příznivce vegetariánských pokrmů určitě zaujme rizoto z jeruzalémského artyčoku či originální salát z hořkých listů v kombinací s červenou řepou.

Milovníci plodů moře musí zase vyzkoušet famózní mušle svatého Jakuba, jejichž lahodné maso doprovází pyré ze sladké kukuřice a houby shiitake, vše ve značně přetransformované podobě.

Podívejte se, jak se párují vína s jídlem v restauraci Bellevue:

Restaurace Bellevue 2

Pokud máte rádi francouzskou klasiku, nesmíte opomenout zdejší foie gras, které jsou možná vůbec nejlepší v celé Praze a překvapí jak kvalitou samotných foie gras, tak pohádkovým doprovodem, neboť v kruhu kolem teriny z kachních jater stojí jako apoštolové na stráži barevné jednohubky vytvořené z nakládaného ananasu, krvavého pomeranče, šťovíku a dalších ingrediencí.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 50 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.