Tatarský biftek s černým lanýžem na Angusfarm
Foto: HN – Martin Svozílek
Nahrubo namleté hovězí, vaječný žloutek, sůl, pepř a šalotka. To jsou základní suroviny tatarského bifteku, který Češi považují takřka za národní pokrm. Jak si ho namíchat tak, aby vynikla přirozená chuť masa, poradí Václav Silovský, majitel restaurace Angusfarm ze Soběsuk.

Václav Silovský je přes tataráky mistr. Nejenže má díky otci a jeho stádu masného plemene Aberdeen Angus snadný přístup k prvotřídnímu masu, ale každoročně také pořádá mistrovství republiky v míchání tataráku, takže může chuťové kombinace konzultovat s těmi nejzkušenějšími.

„Výsledná podoba tatarského bifteku záleží na kvalitě masa. My používáme křehké a šťavnaté maso z mladých býčků a jaloviček z vlastního ekologického chovu. Na rozdíl od přípravy steaků by maso nemělo dlouho zrát, přibližně jen 10 dní,“ říká Silovský.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.