Spousta z nás si nedovede slavnostní, ale ani úplně obyčejnou večeři po příchodu z práce představit bez skleničky dobrého vína. Jste si ale jistí, že víte, jaké víno zvolit k jakému masu, aby se jejich chutě vzájemně netloukly, ale naopak se podporovaly?

Začněme obecnou zásadou, že světlá a lehká masa si zaslouží světlé, tedy bílé víno. K tmavým masům se lépe hodí červené. Pojďme se ale podrobněji podívat na to, jaké vlastnosti by mělo mít víno, které si dáváte k rybám, ke krůtímu masu, hovězímu steaku nebo třeba zvěřině.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se