Spousta z nás si nedovede slavnostní, ale ani úplně obyčejnou večeři po příchodu z práce představit bez skleničky dobrého vína. Jste si ale jistí, že víte, jaké víno zvolit k jakému masu, aby se jejich chutě vzájemně netloukly, ale naopak se podporovaly?
Začněme obecnou zásadou, že světlá a lehká masa si zaslouží světlé, tedy bílé víno. K tmavým masům se lépe hodí červené. Pojďme se ale podrobněji podívat na to, jaké vlastnosti by mělo mít víno, které si dáváte k rybám, ke krůtímu masu, hovězímu steaku nebo třeba zvěřině.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.