Vyzkoušejte domácí Hot Dog „21St.“ s vídeňským párkem připraveným ve vyhlášeném břevnovském řeznictví U Kšánů z přeštických prasátek, který je podáván s domácím kečupem.
Tmavá treska v bylinkovém těstíčku podávaná s domácími hranolky a hráškovým pyré 195 korun
Burger 21St. „Jehněčí kofta“ s hranolky a česnekovou omáčkou 210 korun
Soft shell crab v tempuře s cibulovým salátkem, okurkovou majonézou a máslovou brioškou 245 korun
I v tomto případě vsadili majitelé na prvotřídní kvalitu surovin a neotřelou, až rafinovanou prezentaci, která z Fish & Chips udělala malý kulinářský zázrak.
Nejtradičnější jídlo Velké Británie předvedené v prémiové kvalitě. Taková byla hned od začátku filosofie nového podniku v Dlouhé ulici. Stačí se zastavit u hlavního produktu, smažené ryby s hranolky. Běžné fastfoodové jídlo je tu představené jako delikatesa, byť se díky unikátní fritéze připravuje autentickým způsobem.
Krab v tempuře
O dvě kategorie výš ho povyšuje nejen příprava z čerstvých ryb několika druhů – nejlepší je tradiční treska, hejk či lahodný halibut –, ale také výběr dvou perfektně dotažených těstíček (pivního a bylinkového) či široká nabídka skvělých majonéz, přičemž především ta citronová je naprosto dokonalá. Špičkové jsou také domácí hranolky, jež nejsou vůbec nasáklé olejem a vtipně se servírují na novinách.
Jenže nabídkou Fish & Chips to zdaleka nekončí, menu je zde až neskutečně široké, navíc se z velké části každý týden mění. Za zmínku stojí také působivý interiér v britském duchu, od torza telefonní budky až po televizní obrazovky, na kterých běží Mr. Bean.
Největší specialitou podniku je ovšem „soft shell crab“ tedy tenkostěnný krab obalený v tempuře a podávaný s okurkovou majonézou a cibulovým salátkem. Zvláštností tohoto jídla je skutečnost, že se krabí maso jí s celou schránkou, která je opravdu měkká, neboť krab se stále svléká a jeho „krunýř“ nikdy nestačí ztvrdnout.
Domácí burgery
Milovníci ryb a plodů moře mohou zvolit „mořskou“ pánev s krevetami, kalamáry, chobotnicí a mořským vlkem. Tradičnější jsou ovšem domácí burgery, které jsou podávány s hranolky a česnekovou omáčkou a patří k dalším vrcholům zdejší nabídky.
Hosté si mohou vybrat ze čtyř různých druhů, přičemž za zkoušku stojí buď mírně zpestřená klasika v podobě hovězího burgeru s čedarem a jalapeňo hořčicí či chuťově rafinovanější burger plněný jehněčí koftou, který je dochucen pastou tahini, koriandrem a paprikovým relishem.
Jehněčí maso je připravené ze dvou částí – a sice z krku a žeber, díky čemuž je nádherně šťavnaté. Zajímavostí podniku je také denní nabídka polévek, které se každý den střídají, a během týdne tak mohou hosté ochutnat třeba thajskou krevetovou polévku, polévku z červené čočky se salámem chorizo či květákovou polévku s restovanými hřiby.
Dezert je naopak v nabídce jediný, ale místní čokoládová Panna Cotta s lahodnou jahodovou omáčkou stojí také za hřích. Většině hostů však na ni nezůstane místo.
Podívejte se na oblíbené suroviny šéfkuchaře Fish & Chips:
Fish & Chips
Prvotřídní britská piva
Vinnou nabídku tentokrát zcela oprávněně zastiňuje famózní výběr britských piv, jejichž pestrá kolekce nemá v Praze konkurenci. Můžete si vybrat od suchých a "tvrdých" aleů jako Young's London Gold až po hodně výrazná a silná tmavá piva. Všechna piva jsou navíc velmi vtipně servírovaná do velkých vinných sklenic, čímž se opět překračují hranice a "obyčejné" pivo je povýšeno do gurmánské kategorie.
Špičková řecká kuchyně v dejvické restauraci Kavala - čtěte ZDE
Středomořská kuchyně v naivně hravé restauraci Luka Lu - čtěte ZDE
Máme pro vás tipy na tři piva, která jsou svým způsobem výjimečná. Strong Suffolk Vintage Ale připravuje opatství v Bury St Edmunds již od 11. století a jedná se o tmavé pivo intenzivní, rubínové barvy s pikantním aroma ovocného koláče, zatímco v chuti je možné rozeznat pražený karamel. Young's Double Chocolate Stout je unikátní kombinací karamelových a čokoládových sladů s prémiovými chmely a opravdovou hořkou čokoládou, která přináší luxusní charakter tohoto stoutu s mírným nádechem dekadence.
Fish & Chips
Není divu, že pivo několikrát získalo ceny na soutěžích, včetně Zlaté medaile Brewing Industry International Awards 2000. Třetím tipem je Robinson’s Old Tom, připravuje se již 150 let a zaujme kouřovým aroma připomínajícím čokoládu a chutí s nádechem portského vína.
Byznysklientela ocení originální prostředí i nabídku, která kombinuje jídla typu rychlého občerstvení s gurmánskými pochoutkami. Samozřejmostí je pronájem prostor pro soukromé akce.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.