Jamón ibérico je šunka sušená, zrající mnoho měsíců až let, vyrobená z končetin černých prasat. To je unikátní druh s černou pokožkou a kopyty, který se divoce a v objemných stádech prohání po kopcích porostlých duby ve španělském středozemí v oblasti Extremadura, v Andalusii a v okolí Salamancy.

Šunku Joselito vyrábí více než jedno století vyhlášená malá šunkárna rovněž zvaná Joselito v oblasti Guijuelo, na jih od Salamancy a na západ od Madridu.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se